Определения и видове хартия, използвани за печат

Офсетов печат с помощта на различни видове хартия, които се различават един от друг в употреба, тегло, качество и други параметри. Има много параметри, които определят характеристиките на хартията :. Оптични, физически, механични, химически и други клиенти и дизайнери се интересуват предимно от настройки, като яркост, непрозрачност, плътност и текстура. И опции като механична якост, сушене свиване, порьозността, сила на характера капак електрифицирана по-загрижени за принтери и технолози. Нека да разгледаме някои от тези опции. Тегло на хартията – определя теглото на един лист хартия в града, с площ от 1 m². В офсетов печат се използва най-често видове ценни книжа, с плътност от между 60 и 300 г / м².

Плътността на вестникарска – 45-60 гр / m; Xerox – 80 г / m²; Хартиени карти – 200-250 г / м²; за брошури и листовки – 100-170 г / м²; календари и плакати – 135-200 г / м².

Гланцова (характеристиката е непрозрачна). Лъскав изображение е по-наситени цветове и се препоръчва за отпечатване на цветни изображения. Но от друга страна, че не се препоръчва за отпечатване на големи количества малък текст на гланцирана хартия, – защото на висок контраст и яркост бързо ще уморени очи.

White – способността да отразяват светлината хартия. Това се изразява чрез отражението (съотношение на интензитет на отразената светлина на инцидент). Бяла хартия варира 60-98%. Най-големият контраста между елементите на печата и фона, толкова по-добре отпечатаното изображение се възприема.

Откритост – способност за хартия за предаване на светлина без да се разсейват. В повечето случаи тези характеристики на хартията счита за недостатък, тъй като отпечатването на гърба на хартията се вижда. Видове ценни книжа, най-често използваните в печатарството

Гланцова хартия – най-популярният тип хартия в печатната индустрия (особено рекламата) на. Той има повърхност, която е покрита със специално лепило, което крие влакното. Тя е гладка, равномерно разпределение на натиска и с много висока степен на белота.

Покрит – тази книга има специален полимерен филм на различни цветове на повърхността. Тя се характеризира с висока отражателна способност. Той се използва за създаване на визитни картички, обложки и папки.

С облекчение – в производството на тази книга използва специален процес за обработка на повърхността с използването на модели за облекчение. Има много варианти на този модел на повърхността: замръзване, слонова кост бельо, студ и т.н.

Лепила – хартия и гърба на адхезивния слой, който е покрит с лесно отстраняем защитен хартия. Има огромно разнообразие от цветове и покрития и хартии, прозрачни и метализирани. Най-често използваната хартия лепило като етикет върху контейнерите пластмаса и стъкло, етикети на тялото на различни устройства, реклама в обществения транспорт.

Индиго – това ви позволява да копирате оригиналната хартия, като напишете писалка или пишеща машина, без използването на индиго. За такива документи с хартия от различни цветове и всеки от следващия лист, като използвате различен цвят. Важно е, че на правилното място и редът на предимство на тези плочи.

Картон – се характеризира с твърдост, дебелина и тегло.

Специални класове на хартия – хартия с микроскопични включвания (tengris, фланела) и специална повърхностна структура (кашмир). Той се използва за създаване на специални художествени ефекти.